Budoucnost prohlídek: Virtuální realita mění realitní trh
05. 04. 2024

Budoucnost prohlídek: Virtuální realita mění realitní trh

Virtuální realita ukazuje stále větší pokrokovost. Nabízí uživatelům vidět virtuální fyzický prostor jakoby se v něm přímo nacházeli a ještě mnohem více. Minulý týden měl majitel kanceláře Jarda možnost vyzkoušet nové brýle Apple Vision Pro. Je to velký fanoušek pokrokové technologie a tak není divu, že byl zcela unešený touto zkušeností. Brýle lze ovládat pomocí očních pohybů a gest rukou. Celkové rozlišení 23 milionů pixelů přináší optický zážitek v reálném čase. Jak tyto inovace promění realitní trh? 

Virtuální realita a realitní trh nyní 

Virtuální realita (VR) se postupně stává běžnou součástí marketingových strategií a prodejních postupů firem napříč všemi odvětvími. V realitní sféře udělala průlom v prohlídkách nemovitostí. Dříve jste si mohli dům navnímat jen pomocí fotografií a videa, dnes už můžete prozkoumat každý kousek z pohodlí svého domova. 

virtualni_prohlidka2

Naše realitní kancelář k tomu využívá nejmodernější 3D scan Matterport 3, který dokonale naskenuje i exteriér nemovitosti, včetně pozemku. Díky této technologii si můžete projít celou nemovitost i exteriér, změřit si prostor nebo se podívat důkladně na půdorys budovy. Na inzertních serverech najdete stále velmi málo nabídek, které obsahují 3D scan. Každou nemovitost tímto posouváme výše v hledání a představíme ji mnohem více potenciálním zájemcům. Na základě toho můžeme uskutečnit mnohem rychlejší a snazší prodej vaší nemovitosti. 

Budoucnost prohlídek nemovitostí

Virtuální realita otevírá dveře k personalizovaným prohlídkám nemovitostí, které mohou být přizpůsobeny individuálním potřebám a preferencím klienta. Představte si, že si prohlížíte dům pomocí VR a rovnou si můžete měnit nábytek či barvy stěn dle svých preferencí. 

Pokrokové technologie nabízí čím dál reálnější zobrazení virtuální reality. Do prostoru se budete moci ponořit tak, jako byste tam opravdu byli. To přináší spoustu výhod! Potenciální kupující mohou ještě lépe posoudit stav nemovitosti, rozložení prostoru a další faktory, které jim pomůžou udělat informovanější rozhodnutí nemovitost skutečně navštívit. 

V neposlední řadě VR přináší významné časové a finanční úspory. A to nejen pro klienty, ale také pro realitní agentury. Pokud si budeme moci prohlédnout domov do detailu už doma, eliminují se zbytečné cestování a čas věnovaný osobním prohlídkám nemovitostí. Klienti se mohou soustředit pouze na domy, byty a pozemky, které je skutečně zaujmou. Tím se celý proces prodeje nemovitosti stává efektivnější a přínosnějším pro obě strany.


S virtuální realitou přichází i mnoho výzev

VR přináší řadu výhod pro realitní trh – flexibilitu, širší dosah na potenciální klienty a časovou úsporu. Nicméně, jako se vším, přichází i určité výzvy. Pro ochranu soukromí a dat je třeba dbát na nejlepší zabezpečení. Jsme si také vědomi i odlidštění celého procesu při koupi a prodeji nemovitosti a přenesení osobní zkušenosti do virtuálního světa. Zde je třeba najít rovnováhu mezi výhodami virtuální reality a zachováním lidské interakce a osobního přístupu, který je při prodeji nemovitosti nezbytný. 

 

Náš pohled na VR v realitách

img_28a51a70db03cc14e85d59fc7801dd4a08e5be4a_src

Vývoj virtuální reality neustále pokračuje a s ním i možnosti pro realitní trh. V blízké budoucnosti můžeme očekávat ještě pokročilejší VR technologie, které umožní stále více realističtější prohlídky nemovitosti a možnosti interakce s prostorem. Do VR se budou promítat i další prvky, jako například rozšířená reality (AR) nebo umělá inteligence (AI). Je důležité sledovat tento vývoj, adaptovat se na nové technologické možnosti a zároveň zachovat v obchodním procesu lidskost, empatii a osobní přístup. 

HUSKY REALITY
Autor: HUSKY REALITY

Píše se rok 2019, kdy se Jaroslav Kadlčík po 8 letech fungování v realitních kancelářích rozhodl založit vlastní realitní společnost - HUSKY REALITY s.r.o.

Hlavní vizí bylo vytvořit realitní kancelář, která je tady pro lidi. Mít za sebou kvalitní advokátní kancelář, finanční poradce, tým lidí, kteří dělají ty nejlepší prezentace nemovitostí široko daleko a hlavně práci dělat profesionálně a srdcem, aby se na nás mohl každý zákazník s důvěrou obrátit znovu.

U nás v HUSKY REALITY tak najdete všechno na jedno místě. Stojí za námi skvělá advokátní kancelář. V naší nabídce najdete jak videoprohlídky a virtuální prohlídky, tak profesionální fotografie pro perfektní prezentaci Vaší nemovitosti a spolupracujeme také s několika finančními poradci, kteří Vám na míru vytvoří financování Vašeho budoucího domova.

A proč název HUSKY REALITY? Je to jednoduché. Toto plemeno je neskutečně šťastné, když může dělat svoji práci. Je vytrvalé, vždy dorazí zdárně do cíle a navíc je na něj obrovský spoleh. I my milujeme naši práci, snažíme se ji neustále rozvíjet, vymýšlet inovativní projekty, abychom se stále zlepšovali a podávali lepší výkony. Jsme schopni vždy doběhnout do cíle, i když se jedná o složité převody nemovitostí a jestli je na nás spoleh? Přečtěte si pár referencí od klientů, ty mluví samy za sebe. 

Přijďte nás navštívit do naší kanceláře v Napajedlích. Rádi Vás uvidíme.

Těší se na Vás Jarda, Denisa, Peťa, Lucka a čtyřnozí přátelé Aris a Dirs.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení