Jak jsme prodali byt bez přítomnosti majitelky: Případová studie

Jak jsme prodali byt bez přítomnosti majitelky: Případová studie

2. srpna

Prodej nemovitosti je náročný proces. Zahrnuje spoustu kroků, které vyžadují odborné znalosti makléře a nejlépe samozřejmě i léta praxe a zkušeností. Ale to není všechno. Nesmírně důležitá je také důvěra mezi prodávajícím a realitní kanceláří. Tento článek přináší případovou studii prodeje bytu ve Zlínském kraji, který byl realizován zcela na dálku. Majitelka Jindra P., která žije ve Velké Británii, svěřila celý proces Jaroslavu Kadlčíkovi pouze na základě plné moci. Jak to celé probíhalo? 

1. Vyhledání realitní kanceláře a navázání prvního kontaktu

Paní P. si vybrala Husky Reality na základě pozitivních recenzí na internetu.

Jejich agenturu jsem si našla na internetu a vybrala podle předešlých recenzí. Rozhodně mě nezklamaly.” uvedla ve své referenci. 

Jedním z největších úskalí prodeje nemovitosti na dálku je vytvoření důvěry mezi klientem a realitním makléřem bez osobního kontaktu. Důvěra je absolutním základem každého úspěšného obchodního vztahu a její budování na dálku vyžaduje značné úsilí a otevřenou komunikaci. 

Během celého procesu jsme se snažili o maximální transparentnost a informovanost o veškerých krocích. Podrobně jsme vysvětlovali každý bod v procesu - od prvního kontaktu až po právní a administrativní úkony spojené s plnou mocí.

2. Kontaktujeme zájemce a všechny je provedeme zvlášť

Po odsouhlasení procesů prodeje jsme společně uzavřeli smlouvu o zprostředkování, kterou již dnes můžeme pohodlně uzavírat na dálku online, ať jste v ČR nebo kdekoliv ve světě.

Vždy se postaráme o všechny případné zájemce, domluvíme prohlídky. Víte, že takových prohlídek v případě velkého zájmu může být i 30? Mnohdy naše asistentky vyřizují stovku telefonátů plných všetečných dotazů, kterých jste zproštěni.

Poté, co jsme získali zájemce, jsme připravili smlouvu o rezervaci nemovitosti, opět vše online! 

3. Plná moc a právní servis

Jelikož paní P. nemohla být přítomna osobně, byla zajištěna plná moc pro Jaroslava Kadlčíka, který ji mohl zastupovat ve všech právních a administrativních úkonech, především při podpisu kupních smluv. Plné moci si nechala paní P. ověřit na ambasádě v Anglii, kde nám je následně zaslala zpět. V té chvíli jsme měli vše k tomu dotáhnout proces do úspěšného konce.

4. Podpis Kupní smlouvy

Při podpisu kupní smlouvy Jaroslav Kadlčík zastupoval a podepisoval za prodávající. Ihned po podpisu v AK jsme zajistili scan všech podepsaných smluv a poslali je paní P. k utvrzení, že co bylo dohodnuto, bylo i skutečně podepsáno.

Jakmile byla uhrazena celková kupní cena do advokátní úschovy, byl podán advokáty návrh na vklad vlastnického práva na katastr nemovitostí. Paní prodávající byla o každém kroku vždy informována.

Dohlédneme na uzavření celé transakce, včetně předání klíčů a přepisu energií. Zkrátka, vy jako majitel si dáte jen nohy nahoru a přistanou vám na účtu peníze. O zbytek se postará HUSKY REALITY

Paní P. byla o průběhu jednání s potenciálními kupci vždy plně informována. Díky praktickému přístupu Jaroslava byla vždy celá komunikace efektivní, rychlá  a transparentní. 

Reference od paní P.

Případová studie prodeje bytu na dálku ukazuje, jak důležitá je vzájemná důvěra a správná komunikace mezi klientem a realitním makléřem. Navíc, když se Jaroslav s paní P. předtím nikdy neviděli. Přečtěte si celou její referenci, za kterou velmi děkujeme! 

Tímto bych chtěla poděkovat panu Kadlčíkovi a jeho týmu Husky Reality za perfektní profesionální jednání a služby při prodeji bytu v ….

Jejich agenturu jsem si našla na internetu a vybrala podle přešlých recenzí. Rozhodně mě nezklamaly. S panem Kadlčíkem jsme se osobně nepoznali z důvodu mého trvalého pobytu ve Velké Británii. Veškeré jednání probíhaly pouze přes WhatsApp hovory, zprávy & e-mail.  Velmi si vážím oboustranné důvěry a spolupráce, neboť tento prodejní proces zahrnoval i vyřízení plné moci na veškeré zastupování v mé nepřítomnosti.  

Pan Kadlčík byl vždy příjemný, ochotný a informativní. K daným úkonům se postavil činně.  S jeho realistickým a praktickým přístupem dosáhl toho, že celý tento proces trval poměrně krátkou dobu a měl velmi úspěšné zakončení. 

Přeji panu Kadlčíkovi a Husky Reality do budoucnosti  mnoho dalších pracovních a osobních úspěchů. 100% vděčnost, chvála a spokojenost. Vřele doporučuji!” 

Jindra P. 

Pokud i vy přemýšlíte nad prodejem na dálku, neváhejte oslovit kancelář, která za vás vyřídí celý proces do puntíku. Tlapku na to! 

Vytvořeno v systému CHYTRÝ WEB RK

Tomawell s.r.o. © 2024

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení